torsdag, januar 23, 2014

Kosegraut


Luksusgraut med nøtter, aprikos og sjokolade

Eg har levd sunt og stramt sidan nyttår.
 Men matlei kan ein bli og eg syns framleis at
det er viktig å kose seg av og til. Og gjerne ikkje berre på laurdagen.
I Danmark er graut veldig in, du kan stikke innom grautkafè og 
prøve forskjellige sortar, både søte og salte, for frukost, lunsj,
middag og kvelds. Eg har tidlegare slått eit slag for havremjølsgraut,
og det er basisen for denne grauten også. Fløyelsmjuk, sunn
og god. Og så kan du variere "tilbehøret" etter smak og lyst.

1 porsjon - til deg og berre deg

0,5 dl havremjøl 
1,5 dl mjølk - gjerne heilmjølk
1 ss tørka kokos
litt salt
litt sukker

Kok opp grauten og mens den putrar så ristar du ein neve med
hasselnøtter i ei varm panne. Hakk tre-fire tørka aprikosar og hiv 
oppi panna. Drypp gjerne over litt lønnesirup eller honning for litt
karamellisering. Hakk opp 1-2 ruter mørk kokesjokolade (gjerne 70% 
kakaoinnhald). Ha graut oppi fatet og dryss over nøtteblanding og
sjokolade. Serveres gjerne med eit kaldt glas skummamjølk attåt!
Nam!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kjekt om du legg frå deg nokre ord!