torsdag, mars 20, 2014

Raudnande eplejuice


Fleire kassar med Bramleyepler frå hagen står framleis lagra frå fjorårets innhausting.
På måndag sette eg to bøtter med eplejuice; ein vanleg og ein med sjølvplukka rips og
bringebær frå frysen. 

Raudnande eplejuice

3 kg eple 
500 - 1000 g raude bær, gjerne fryste
5 liter vatn

ca 600 g sukker 
1 pk sitronsyre

Del opp eplene i bitar og legg oppi ei rein bøtte. Ha oppi fryste bær og bland det lett
saman. Hell over vatn og legg eit fat på toppen og noko litt tungt noko slik at det fungerer 
som ei presse. La safta stå i tre døgn og vend rundt på eplene nokre gonger i løpet av
denne tida. 

Så treng du ein saftsilar, det får du tak i på jernvarehandel og assorterte kjøkenbutikkar.
Hell eplene over i eit sileklede over ei stor panne og la stå nokre timar til all 
væske har rent av. Varm så opp safta med sukker og sitronsyre, smak deg til med
sukkeret etter kor søtt du vil ha juicen.Om du minkar på vatn og aukar på med sukker
kan du lage ei god saft! Kok så opp juicen, la den kjøle i panna og hell over i flasker og 
oppbevar i kjøleskap. Eg pleier å fryse ned kanner med juice for å bevare friskheita og smaken.


Saftsiling på kjøkenbenken ein torsdagkveld! Det vart nokre liter ferdig juice.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kjekt om du legg frå deg nokre ord!