søndag, juli 20, 2014

Luksussyltetøy


Frøfritt bringebærsyltetøy 
med hint av sitron og vanilje

Gir om lag 1 liter ferdig syltetøy

3 liter bringebær
1 sitron
1/2 vaniljestang
1 pose blå jam
ca 3-400 g sukker etter smak

Kok raskt opp bringebæra og mos dei med ein potetstampar eller
ein stavmiksar. Ha oppi sitronsaft. Press så bringebærmassen gjennom
ei sil til alle frøa ligg att. Kok så opp saman med frøa frå vaniljestanga 
og la det putre litt før du hell oppi Jam syltepulver. La det koke i to minutt
før du hell oppi sukker og ser til at alt er løyst opp. Ha oppi varme og sterile
glas og set dei opp ned til avkjøling og lagring. 

Eit herleg syltetøy som ikkje er for søtt men smakar deilig av bringebærsommar. 
Og eg oppmodar alle som kikkar innom dette innlegget å ta turen ut i sommarkvelden
med eit litermål og få oppleve både bærsamvittigheit og bærplukkingsmindfulness!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kjekt om du legg frå deg nokre ord!