onsdag, oktober 22, 2014

Enkle emmerrundstykke



Desse lagar seg nesten sjølv og er supre til å steike ein sundagsmorgon.
Emmer er ein gamal kornsort med mykje smak og gir fin farge, men
den kan vere vanskeleg å få tak i. Holli Mølle lagar mjøl med emmer.
Du kan fint bytte ut emmer med anna fint mjøl, som rug eller kveite.

EMMERRUNDSTYKKE 
ca 9 stk 

300 g sikta kveitemjøl
200 g emmer finmalt
1 ts salt
1 ts sukker
3,5 dl vatn
fersk gjær på storleik med ei ert

Set deigen om kvelden før du legg deg. Bland mjøl og salt.
Bland vatn, gjær og sukker i lag. Ha så oppi mjølblandinga. 
Rør lett saman. Det vert ein ganske blaut deig. Dekk bolla
med plast og eit kjøkenhandkle over. La stå på kjøkenbenken natta
over. 

Om morgonen veltar du deigen over på ei mjøldekka bordflate. 
Sidan deigen er blaut må du bruke litt mjøl slik at du forsiktig kan forme
deigen til ei lang pølse. Del opp i ni stykke og form til rundstykke. 
Legg så over på brett med bakepapir og legg på kjøkenhandkle.
La rundstykka heve i ein time. Set ovnen på 250 grader. 
Når ovnen er klar pensle gjerne rundstykkene med egg/melk og 
ha over sesamfrø. Steik dei i fem minutt før du senkar 
varmen til 225 grader. Steik vidare i ti minutt til.
Ta så ut og avkjøl på rist.

For best resultat server dei berre lett avkjølt med godt smør!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kjekt om du legg frå deg nokre ord!