torsdag, oktober 02, 2014

Grønkål i vinden



Grønkål er visst veldig i vinden for tida. Den vert kalla ein supergrønsak, 
sprekkfull av alt godt av næringstoff. Eg sådde nokre frø i vår
og har plukka inn litt av den jevnleg til å ha i salatar i lag med
ruccolaen. Den har no vakse seg som ein svær busk
i den eine plantekassen ute. Heldigvis så varer den lenge og eg kan plukke
inn godt utover haust og vinter forhåpentligvis.

Smaken på grønkålen er ikkje den beste i rå tilstand 
og dei fleste vil gjerne behandle den som spinat til dømes. 
Eg prøvde den like godt i ei pestoblanding i staden for
basilikum. Det vart knallgodt, både som dip, på brødskiva,
og varmt surra inn i god pasta. Pesto treng ikkje lagast
etter standardoppskrift, difor kan ein variere med det ein har i 
heimen.

Grøn og sunn og god pesto

2 store/4 små blad grønnkål
ein god neve mandlar
3 soltørka tomater i olje (gir god smak!)
ca 50 g parmesan
1-2ss graskarkjernefrø (kan sløyfast)
1-2 ss solsikkekjerner (kan sløyfast)
ca 1 dl god olivenolje
godt salt/pepar

Del blada røft opp i bitar. 
Kjør alt saman i ein foodprosessor eller i ein stavmiksar.
Ha gjerne i meir olje om pesoen vert veldig tørr. Du kan gjerne
også ha litt av olja frå tomatene i pestoen for ekstra smak. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kjekt om du legg frå deg nokre ord!