søndag, november 09, 2014

Fuglamat



På tide å tenke på dei små fuglane der ute. Eg har laga haustens
fyrste porsjon med godsaker. Fylte små loppiskoppar som kan hengast
opp på greiner eller frå fuglebrettet. Og kakeform som gir fuglane
den lekraste formkaka dei har sett. Oppskrifta er enkel; 
smelt to blokker Delfiafett, ha oppi solsikkefrø, heilkorn kveite,
hasselnøtter og rive kokos. Pynt gjerne med litt gode havregryn
 og linfrø. Server attåt haustkulde og nattefrost! 

3 kommentarer:

  1. Ja nå er det tida for å tenke på våre små venner.
    Min far som bor i nabohuset har allerede startet foringssesongen her.
    Full trafikk hos han. Han sitter klar med kikkert og fuglebok for å se
    hvilke arter som besøker hans "restaurant". He he.
    Klem fra Marit

    SvarSlett
  2. Ja, det er ein fin hobby. Eg prøver å innimellom legge litt solsikkefrø på brettet her ute men kjekkast er det å gi dei ekte godsaker! Då har ein mykje besøk utover vinteren ja!

    SvarSlett
  3. Her gjør fuglene rent bord omtrent hver annen dag. Tross to store automater og hjemmelagde fettkuler. Tror jeg skal lage noen slike kopper i julegave til en kollega. Har noen gamle julekopper fra bruktbutikken i fjor og siden vi begge helst vil ha gaver som er gjenbruk og evt. kan brukes opp tror jeg fuglemat er tingen i år. Godt du minnet meg på de koppene.
    Hilsen Camilla i Harstad

    SvarSlett

Kjekt om du legg frå deg nokre ord!