lørdag, desember 27, 2014

Munnen full av sjokoladetrøffel


For desse vil du garantert putte i munnen, på ny og på ny. 
Om det er litt styr å lage fylt konfekt, så er det superenkelt å 
lage sjokoladetrøflar. Og så står ein heilt fri til å smaksette akkurat
som ein vil. Hobbykokken, ein dyktig mann, har skrive ein god
tekst om korleis ein går fram. Sjokoladetrøflar er ikkje berre godt
til jul, men som helgegodteri, som ei gåve til ein god ven eller
berre til ein kopp sterk kaffi ein onsdag ettermiddag. 

Deilige mjølkesjokoladetrøflar

Du treng:

200 g mjølkesjokolade
1 dl kremfløyte
20 g smør
bittelitt god likør, maks 0,1dl (kan sløyfast)
litt maldonsalt
nokre anisstjerner
ei lita kanelstang 
Kakao eller anna til å rulle dei i


Smelt smør og varm opp fløyten, ha oppi
likør og la anisstjerner og kanelstang trekke
ei stund. Sil av. Smelt så sjokoladen i bitar over vannbad 
og bland fløyte og sjokolade godt saman. Set
i kjøleskapet og la stå i to-tre timar.
Lag så fine små kuler som du rullar i kakao
eller anna. Eg sto ute på kammerset og gjorde dette
der det er kaldt, elles smeltar sjokolademassa ganske
fort. Oppbevar gjerne kjølig og mums i veg! 
Trøflane smakar av mjølkesjokolade, karamell og ein
lett krydra smak, steike gode! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kjekt om du legg frå deg nokre ord!