lørdag, oktober 03, 2015

Tid for får










Sauge altså. Små lamb, store lamb, kvite sauge, svarte sauge, brune sauge.
Tamme sauge, ville sauge. Dei gir oss varme klede, varme rumper, 
gode haustmiddagar, sjølve julematen, rydding av gard og grunn. 

Her er eit knippe lamb frå garden og nokre villsauge som nabobonden
 har nett skaffa seg. Nydelege og så viktige dyr! 

4 kommentarer:

  1. Lam er søte, og gode... Kjøper du slakt av naboen nå på høsten? Jeg synes det er veldig greit for jeg bestiller to lam hver høst av en kollega som har villsau på si. De sender til slakteriet i nærheten og får ferdig partert i retur. Jeg henter bare når jeg kjører forbi på vei hjem fra mat. Veldig grei måte å fylle fryseren på. Bortsett fra det som saltes og henges til pinnekjøtt og fenalår. Og hanene, de har vi jo alt i fryseren begge to. :-)
    Hilsen Camilla i Harstad

    SvarSlett
  2. "fra jobb" skulle det være, ikke mat...

    SvarSlett
  3. Eg et ikkje så mykje fårekjøt eg, kanskje litt fårikål og så sjølvsagt pinnekjøt. Og sjølvklart lammelår til påske. Men no har eg ein veldig kjøtglad kjærast så då vert det kanskje meir etterkvart ;-) Heimalaga fenalår høyres veldig bra ut!!

    SvarSlett
  4. Fine og se på, og gode på smak. (",) Spiser generelt ikke kjøtt så ofte, men julaften = pinnekjøtt, høsten = svigermors fårikål, og så er det ingenting som slår langtidsstekt lammelår! (",)

    SvarSlett

Kjekt om du legg frå deg nokre ord!