lørdag, juni 10, 2017

Halvgrove pitabrød


Pitabrød er så utruleg enkle å lage sjølv! Og 
sååå mykje betre, og betre for oss, enn desse plastpakka
me får tak i butikken. Trines Matblogg har ei super
oppskrift, her kjem min variant. 

150 g landkveite/grov kveite
750 g sikta kveite
50 g fersk gjær
6 dl mjølk
1 ts salt
2 ss sukker
2 ss smelta smør

Bland alt saman i ein kjøkenmaskin. Elt deigen på roleg tempo i ca
15 minutt. Dekk deigen med plast og la den heve i 30-60 minutt. Sett
på ovnen på 250 grader. 
Ta den ut på mjøla underlag og slå den ned. Lag ei lang pølse og
del opp i passeleg store bitar. 20 emner er passeleg. Rull dei 
til boller og kjevle ei og ei ut til tynne brød. 




Steik fire brød på eitt brett kvar i fem-seks minutt, til dei er lett
gyldne på toppen, men pass på at dei ikkje vert veldig mørke. 
Då sprekk dei gjerne opp når du skal ete dei. 
La dei skli direkte over på ei rist og avkjøl dei der, samtidig som
du legg nye brødemner på det varme bakebrettet. 

Desse smakar absolutt best heilt ferske og lunka, men 
å kjøle dei ned eller fryse dei ned fungerer også veldig
bra. Min åleinemiddag, bonden er nemleg ute av huset i helga,
og eg feirer med vegetarmat! Så denne pitaen er fylt med ei 
herleg blanding med; smørsurra sommarkål, ovnsbakt aubergine,
hermetisk paprika, soltørka tomat, fersk tomat, rødløk, litt olivenolje
og litt snøfriskost, samt steikt
halloumiost! 



1 kommentar:

Kjekt om du legg frå deg nokre ord!